Coworking a pôsobenie prírody



Potreba prírody spočíva v jadre ľudskej evolúcie. Náhla expanzia urbanizácie výrazne obmedzila našu interakciu s prírodným prostredím. Mestská krajina, plná výškových budov a komerčných aktivít spolu s digitálnym rušením, nás dostala do „prírodného deficitu“.
Coworking kancelárie sú skvelým priestorom na spoluprácu a vytváranie trvalých obchodných sietí. Keďže svet sa prikláňa k novým dizajnom a technológiám, coworkingové kancelárie sú modernými centrami pre rast.

Prečo sa spájať s prírodou?

Carl Gustav Jung sa narodil v srdci Európy - vo Švajčiarsku. Vďaka bohatej zeleni, rustikálnemu, ale zároveň hlbokému prírodnému pokoju švajčiarskeho vidieka Jung pozorne sledoval ľudí a dospel k záveru, že príroda je jediným protijedom proti tomuto modernému chaosu.




Prečo tradičné kancelárie potrebujú obnovu prostredníctvom prírody?

Je možné opätovné spojenie s prírodou? Kancelárie s vylepšenou biofíliou majú inú atmosféru. Evokujú náš zmysel a udržiavajú nás pokojnejšími, čo má za následok výrazné zvýšenie efektivity práce.
Moderné coworkingové priestory na nás nepretržite pozitívne vplývajú a posúvajú nás skôr k zdravšiemu spôsobu práce ako staré kancelárie, ktoré stimulujú zvýšené pocity stresu a úzkosti.





Prirodzené svetlo v kanceláriách zvyšuje celkovú náladu. Pridajte k tomu čerstvé rastliny, vizuálnu zeleň a umenie - okamžitý recept na zvýraznenú náladu, pocit slobody, ktorý sa priamo prejaví vo vyššej produktivite.

Je dokázané, že krátke oživujúce prestávky nás robia produktívnejšími, keď sa vrátime k úlohe, ktorá je po ruke. A tieto prestávky môžu byť oveľa uspokojivejšie, keď ich využijeme na zmysluplnú interakciu so sebou alebo s ostatnými - napríklad na prechádzku do lesa, meditáciu na slnku alebo rýchle pokecanie pri káve. Vďaka coworkingovým priestorom ponoreným do prírody sú príležitosti na dobitie našich emocionálnych batérií rovnako bohaté ako nabíjacie stanice pre našu technológiu.




Zhrnutie - Aké sú najväčšie výhody práce alebo coworkingu v prostredí prírody? Ako na nás toto okolie vplýva?

  • príroda je našou ľudskou jednoduchosťou, je nám prirodzená
  • prispieva k pokoju, pocitu bezpečia
  • zlepšuje atmosféru v miestnosti
  • jej pôsobenie zvýšuje produktivitu a efektivitu práce
  • zlepšuje nielen naše psychické ale aj fyzické zdravie
  • bojuje proti pocitom úzkosti, stresu či smútku
  • vytvára dobrú náladu a šťastných ľudí
  • je zásobarňou energie
  • je tou najlepšou voľbou okolia aj po estetickej stránke
  • zlepšuje sústredenosť a koncentráciu

Sama za seba môžem jednoznačne povedať, že príroda na mňa veľmi pozitívne vplýva a práca alebo učenie sa v nej ide oveľa ľahšie. Už od malička sa obklopujem rastlinkami, ktoré tvoria veľkú časť mojej izby a prispievajú k mojej celkovej pohode. Ak by som mala na výber medzi coworkingom v centre mesta alebo v nejakej odľahlejšej časti či v prírode, určite by som si vybrala druhú možnosť. Cítim sa pokojnejšie, otvorenejšie a pocit ´čerstvého vzduchu´ je na nezaplatenie v akejkoľvek situácií.





Zdroje:

Coworking in Nature could make 2019 your Most Productive Year Yet » HG (thehomestead.guru)

Sustainable Coworking Spaces (coworkingresources.org)

Why Modern Offices Need To Reconnect With Nature! - Innov8 Blog

Scientific benefits of spending time in nature (businessinsider.com)

What Is Coworking? What is a Coworking Space? Get All The Answers. (coworker.com)






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Final

Peterkův dům

Ready Made Space