Inšpirácie pre návrh Šesťáku

Palác DRN



Jedna z mojich inšpirácií pre návrh Šesťáku je Palác DRN - polyfunkčná budova v Prahe 1, ktorej architektom je Stanislav Fiala. Zaujala ma nielen svojím tvarom ale hlavne tým, ako trefne sa dokáže spojiť moderná architektúra s prírodným motívom. Budova doslova dýcha životom, čo je môj hlavný cieľ v budúcich návrhoch. Myslím, že práve zeleň je to, čo robí budovu nepriehliadnuteľnou.    

  

https://echo24.cz/g/ShaHQ/fotogalerie-cenu-architekt-roku-2019-ziskal-tvurce-palace-drn-stanislav-fiala/6


Guggenheimovo múzeum 



Guggenheimovo múzeum v New Yorku je jedna z najvýznamnejších a snáď najznámejších galérií moderného umenia. Jej architekt - Frank Lloyd Wright - je mojím jasným favoritom vo svete architektúry, nevzťahuje sa to samozrejme iba na túto stavbu. Tvary organickej architektúry bývajú často zvlnené, čo ma významne inšpiruje pri tvorbe Šesťáku. Je fajn sa občas trochu odkloniť od zabehnutých koľají.


https://www.liligo.fr/magazine-voyage/activites-gratuites-new-york-31520.html


Turning Torso



Architektom mrakodrapu vo švédskom meste Malmo je španiel Santiago Calatrava, ktorý rovnako ako architektúru vyštudoval aj umenie - kresbu a maľbu. To sa významne prejavuje na jeho stavbách, ktoré sú, jedným slovom, odvážne. Mňa však inšpiruje v tom, ako sa v každom jeho návrhu skrýva nejaká myšlienka. Táto budova má pripomínať otáčajúce sa ľudské telo. To by mal byť aj náš cieľ - výtvarať architektúru s myšlienkou, ktorá má zmysel.  



https://wallhere.com/de/wallpaper/472048





Komentáre

  1. OK, vybrala sisi inspiraci mimo naše měřítko, ale chápu o co ti jde... jsem zvědavá s čím se zítra ukážeš! :)
    š

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Final

Peterkův dům

Ready Made Space