Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu apríl, 2021

Varianty pôdorysu livka

Obraz
 1) asi najlepšia varianta 2) 3)

Fasáda II.

Obraz
  Skúšala som to s rôznymi druhmi kameňa, aj s tehlou ale stále akosi neviem, čo z toho je to najlepšie a čo by sa hodilo na tú fasádu lepšie ako kameň, ktorý tam mám teraz. Tu som si pozerala ešte nejakú reálnu ponuku obkladov, ktoré mi padli do oka: 

Livko k 21.4

Obraz
 

House in Chiharada - Analýza stavby II.

Obraz
Studio Velocity 55 m2 Okazaki-shi, Japonsko Pozemok s hlavnou d vojpodlažnou budovou bol rozdelený na polovicu a na voľnej ploche bol postavený nový dom pre mladý pár. Aj keď v okolitom prostredí je dostatok priestoru a nenachádzajú sa tam ďalšie budovy, je nevyhnutné, aby bol nový dom postavený pomerne blízko hlavnej budovy. Aby sa zabránilo čelnému natočeniu jednotlivých budov bol zvolený okrúhly pôdorys proti rohu štvorcového pôdorysu hlavnej budovy. Okolo sa tak vytvára záhrada zdieľaná s vedľajšou budovou. Myšlienka tohto domu bola , aby bol človek schopný cítiť celú zem a oblohu, hoci je to viacpodlažná budova. Odstránenie diskontinuity medzi viacpodlažnými schodiskami, ktoré zvyčajne vznikajú, má za výsledok rozvinutie jednotného a nepretržitého nového životného prostredia. Vzájomným vzťahom s každou oblasťou, vrátane vonkajšej, a pretínaním obytného priestoru z exteriéru do interiéru a z horného poschodia na spodné poschodie, hierarchia medzi prvým a druhým poschodím zaniká, je

Varianty riešenia fasády livka

Obraz
  Pomocou drevených lamiel v 2NP by som chcela umocniť pocit ľahkosti tejto časti objektu a tak vytvoriť kontrast medzi kameňom - ťažkým materiálom - a ľahkou drevenou konštrukciou. Dojem jemnosti dotvárajú aj vysunuté okná v 1NP. Ešte ale musím doriešiť strechu :) Tu som skúšala rôzne ďalšie varianty materiálového riešenia fasády aby som našla tú najlepšiu možnosť:      

Livko k 14.4

Obraz